Vés al contingut

Història

La de Casa Fígols és la història d’una família compromesa​

Compromesa amb el territori, la qualitat i la tradició.

Compromesa amb el territori, perquè sempre ha mantingut l’aposta de treballar des del petit poble de Montmajor (Berguedà), donar vida als productors de l’entorn i feina als seus veïns. Compromesa amb la qualitat, perquè des de bon començament ha vetllat per donar un producte i un servei excel·lent per molt que això comporti, a curt termini, algunes renúncies en el negoci. Una família compromesa amb la tradició, la d’una elaboració artesanal acurada amb cadascun dels detalls que, sumats, converteixen el de Casa Fígols en un embotit autèntic, amb el sabor i l’aroma de sempre.

Montmajor
Montmajor

Joan Fígols, avi de l’actual propietari

Juntament amb la seva muller Queralt Planas, va posar en marxa un primer negoci familiar. Una botiga multiproducte que inicialment complia la missió d’oferir un bon servei als veïns de Montmajor i cases aïllades dels voltants. En aquell moment, es venien productes de la matança que la família celebrava setmanalment, i de l’èxit de la iniciativa en va sorgir la idea d’orientar el negoci cap aquí.

1959
1959

Corria l’any 1959 quan Casa Fígols va entrar de ple en el sector de l’embotit

Sempre seguint incondicionalment el mètode tradicional, de forma completament artesanal. Va jugar-hi un paper cabdal el mercat setmanal dels dimecres a Montmajor, que aleshores era el punt on els productors de la zona fixaven els preus del bestiar viu. L’afluència de públic era molt important, i va donar una forta empenta a la venda de Casa Fígols.

Segona generació
Segona generació

La segona generació, amb Joan Fígols fill i la seva esposa Rosa Casas

Va continuar elaborant productes del porc, amb tant encert que la seva fama de bons embotits es va fer extensiva pel Berguedà i les comarques veïnes. Va ampliar i consolidar la comercialització a la botiga de Montmajor i va començar a vendre a petits establiments de la comarca, fet que va comportar la incorporació dels seus tres fills: Concepció, Queralt i Joan Fígols.

1993
1993

Va ser amb la incorporació del nét del fundador, també Joan Fígols

Quan la marca va començar a expandir-se de forma més considerable, sempre respectant la qualitat i les característiques dels productes elaborats fins al moment. L’any 1993, Casa Fígols va constituir una societat limitada, i el 1994 va ampliar les instal·lacions de Montmajor per poder donar un nou impuls a la producció.

Primera botiga
Primera botiga

Joan Fígols i la seva esposa, Marta Comellas

Van ser els artífex d’un creixement en establiments propis que ha donat molta visibilitat a la marca. La primera botiga va ser al Prat de Llobregat, l’any 1994. Més endavant van arribar els establiments de Barcelona (1997) i la renovació de la botiga històrica de Montmajor. L’any 2005, Casa Fígols va obrir a Berga, i el 2007 a Avià. Finalment, des de 2011 és present al mercat de la Boqueria (Barcelona).

300 establiments
300 establiments

En paral·lel al creixement en establiments propis

Casa Fígols ha expandit el seu producte per tot Catalunya i diferents punts de l’Estat, fonamentalment a carnisseries i cansaladeries però també a restaurants i botigues de productes gourmet. Avui, més de 300 establiments confien en els productes de Casa Fígols, que ja no només són embotits sinó també elaborats i plats preparats, tots amb la mateixa filosofia: elaborat com sempre, però millor que mai.