Actualitat

“El Berguedà, en ruta femenina” a Casa Fígols

El passat 9 de febrer vàrem rebre la visita d’un grup de dones del Projecte “El Berguedà, en ruta femenina promogut per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

És un programa d’ inserció laboral per a dones amb problemes per accedir al mercat de treball, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat. Ens ha agradat molt mostrar-los les nostres instal•lacions i poder explicar una miqueta com funciona la nostra empresa d’Embotits Casa Fígols.

En què consisteix el projecte “ El Berguedà, en ruta femenina”?

“El Berguedà, en ruta femenina” es tracta d’un projecte específic de caràcter experimental i innovador per a afavorir la inserció sociolaboral de dones amb dificultats d’accedir al mercat de treball, combinant accions d’orientació, d’apoderament, de formació i promoció de les noves tecnologies i mentoria per part de dones empresàries i directives de la comarca que acompanyin també a les dones participants en el seu procés d’inserció al món laboral.

Pizzes artesanes Casa Fígols

NOVETAT! Us presentem les pizzes de Casa Fígols. Fetes directament a l´obrador de la botiga. Elaborades amb una base de massa mare molt fina, tomàquet ecològic, mozzarel·la, productes Casa Fígols i una miqueta d’orenga.

Tipus de pizza: pizza pernil dolç, pizza ventresca curada i formatge cabra i pizza cap de llom curat.

Elaboració i venda a les botigues de Casa Fígols.

Ja hem finalitzat les obres d´ampliació de la botiga de Berga

Ja hem finalitzat les obres d’ampliació de la botiga de Berga (Passeig de la Indústria, 21) .

 

Hi trobareu un total de 11 metres de vitrina amb formatges, pollastre, vedella, xai, porc, plats precuinats, gra cuit, etc. i un obrador fet amb vidre per tal que pugueu veure els productes que elaborem al moment per tal que els puguis comprar acabats de fer.

Enrotllats de llom, mandonguilles, arrebossats, adobats, nuggets de pollastre i formatge, carn picada etc. També hem incorporat un mural de fred, únicament per a vaca madurada, una nova línia de producte, que cada vegada té més adeptes.

Encara ens falten algunes cosetes per acabar del tot, però ja us les anirem explicant…Us hi esperem!

CARTA TESTIMONI MODEST PUJOLS

Per a nosaltres és un luxe poder deixar-vos llegir la carta que ens ha enviat Modest Pujols – Berga ( Ens explica les anècdotes d’infantesa que recorda de la botiga Embotits Casa Fígols de Montmajor). Gràcies pel teu testimoni Modest!

 

CARTA TESTIMONI MODEST PUJOLS

“Tinc interès en explicar algunes anècdotes en el record de la meva infantesa d’Embotits Casa Fígols de Montmajor, als voltants dels anys 60, llavors jo tenia 7 o 8  anys.

Vivia a “El Solà” casa situada en el municipi de Navès, en el veïnat de la Vall d’Ora. Aquest veïnat el constituïa un conjunt de masies disperses, que per citar-ne algunes nomenaré;  “Vilamalendra”,  “La Selva”, “El Pujol”,  “Cal Riuet”, “ Sant Lleïr”,  “El Solà”,  “Cal Guirre”, “ Cal Ambros ”, entre d’altres.

En aquest nucli s’hi feien força activitats per donar servei a les necessitats de les masies, a “Cal Guirre” feien de fusters, ferradors; moliners a “Cal Ambros”, de forners, per citar alguns exemples. L’escola del nucli era propera a “Cal Ambros” ja en dèiem, Cal Ambros de l’escola, on hi anàvem  uns vint alumnes, tot quitxalla. Però el que no teníem en el nucli era on anar a comprar o a vendre el que nosaltres produíem o necessitàvem.  Tot això es feia en el mercat del dimecres de Montmajor.  (L’origen del mercat va ser iniciativa de Ramon Riba i Joan Fígols, avi de l’actual propietari Joan Fígols).

Per anar a mercat ens trobàvem a Sant Lleïr, que llavors hi vivia el Josep de “Cal Artillé” de la serra Busa, que tenia un camió de benzina (en aquells anys era extraordinari) ens carregava sobre la caixa del camió i cap a Montmajor al mercat! Això si no havia plogut massa, ja que llavors no podíem travessar la riera de Aigua d’Ora, i cap a casa una altre vegada, (potser va ajudar que construïssin el pont sobre la riera).

Si tot anava bé cap a mercat, però abans tots esmorzàvem a la fonda de “Cal Tillot” que era molt coneguda i apreciada on s’hi podia menjar de tot; callos, bacallà , vedella i moltes altres coses. Després cap a mercat, primer de vendre ; pollastres, conills, tòfones i tot el que teníem i podíem vendre en el mercat, que per cert aquest era molt important i d’un abast comarcal, on concorrien mercaders, tractants de bestiar, i de moltes altres activitats,   el “senador” de  Cardona per posar un exemple.

Amb els calerons de les nostres vendes, a comprar a cal Figols, sabíem que hi trobaríem de tot el que poguéssim necessitar; una bombeta, arròs, aiguardent que nomenàvem “de la groga”, “carburo”, tota classe de vins i licors, tripa dels budells per la matança  o uns mitjons, si ens feien falta.

Als voltants dels anys 60 Cal Fígols de Montmajor, era i donava servei molt més que una botiga, ara s’han fet grans i especialitzat en productes carnis, llavors  eren  necessaris per tots nosaltres”.

 

REPORTATGE A LA REVISTA TURISME CATALUNYA

Estem contents d’anunciar que Embotits Casa Fígols va sortir fa unes setmanes en un preciós reportatge que ens va fer la revista Turisme Catalunya. A més a més, la revista està dedicada a la nostra estimada comarca El Berguedà on hi trobareu fantàstics racons per a descobrir.

Així ens presentaven en aquest reportatge “Uns quants anys d’història, una família i un embotit autèntic, amb el sabor i l’aroma de sempre. Una empresa compromesa amb el territori, amb la qualitat i amb la tradició. Una empresa referent en la gastronomia catalana i que destaca pel seu prestigi, pels seus mètodes tradicionals i pels seus excel·lents productes. Coneixem de primera mà a Casa Fígols, artesans de l’embotit.

Casa Fígols és una empresa d’embotits ubicada al petit poble de Montmajor, al Berguedà (Barcelona). Amb una història que es remunta al 1959, la seva fidelitat al mètode artesanal i a les matèries primeres de qualitat que proveeix el territori, permeten a Casa Fígols fer bandera d’una filosofia d’empresa que la diferència de la competència. Amb una selecció de carns sempre provinent de femelles de porc pel sabor que les distingeix, l’empresa es compromet amb els productes del territori. Gràcies a la seva cinquantena de productes, entre curats, cuits, llescats, elaborats, així com l’excel·lent qualitat de tots ells, fa que el prestigi de la marca es consolidi cada cop més i que es reconegui al públic més gurmet. Casa Fígols es compromet en detall amb cadascun dels passos de producció per tal de mantenir la seva qualitat en els productes i donar-los-hi el seu valor i categoria pertinents dins la gastronomia autòctona.

No t’ho perdis!

PRODUCTES CASA FIGOLS -APTES PER A PERSONES CELÍAQUES.

Desde l´any 2016 a EMBOTITS CASA FIGOLS es va fer una aposta decidida per tal d´assegurar que els nostres productes poguessin ser consumits per persones que pateixen intolerància o  al.lèrgia al gluten, de forma totalment garantida i segura.

Es van implementar tota una sèrie de canvis a les nostres instal.lacions i dins el procés d’elaboració, per tal d´adaptar-nos exhaustivament a les normatives que requereix la certificació alimentària sense gluten. Amb periodicitat anual, es procedeix a través de laboratoris acreditats per ENAC o algún altre membre d´acreditació de la EA (European Cooperation for Acreditation) y autoritzats per FACE per la detecció i quantificació del gluten a fer els controls pertinents.

 

L´empresa de certificació acreditada en el nostre cas ha estat BUREAU VERITAS, que ha realitzat el controls anuals dels sistemes d´Anàlisi de Perill i Punts de Control Crítics (APPCC).

 

La marca registrada “ESPIGA BARRADA” (ELS – Sistema de Llicència Europeu) és el símbol internacional sense gluten i está regulat actualment per AOECS (Societat d´Associacions de Celíacs d´Europa), que delega en les seves associacions membres la concessió del seu ús i control.  A Espanya, FACE és una de les encarregades d´atorgar aquesta certificació.

 

Així doncs, podem garantir, que els nostres productes són totalment aptes per a celíacs.

 

 

 

 

 

 

CASA FIGOLS novament exposa a la fira ALIMENTÀRIA 2018


Dels dies 16 al 19 d´ abril, tindrà lloc una nova edició de la FIRA ALIMENTÀRIA, al recinte Firal Gran Via de Barcelona, esdeveniment internacional de referència per a tots els professionals de la indústria de l´alimentació, les begudes i el food service, així com també una cita obligada amb la innovació, les últimes tendències, i la internacionalització del sector.

EMBOTITS CASA FIGOLS assitirà per quarta vegada a aquesta fira bianual, i exposarà els seus productes artesans tradicionals, així com també alguns productes nous com les MINI-SECALLONES i la SOBRASSADA MINI AMB FORMATGE I MEL entre d´altres.

L´empresa CASA FIGOLS, ens els darrers temps,  ha fet una clara aposta per a cuidar dels consumidors que tenen al.lèrgies o intoleràncies alimentàries , i compta amb la certificació oficial de FACE (Federació Associacions Cel.líacs Espanya) com a productor lliure de gluten, i disposa de tota una gamma de productes cuits i curats 100% lliures d´al.lèrgens.

Ens trobareu al PAVELLÓ 5- carrer B- stand 276. Us hi esperem!!!

FORMACIÓ SOBRE AL.LÈRGENS

En l´actualitat les intoleràncies i les al.lèrgies alimentàries, afecten entre un 5 i un 10% de la población mundial, i creiem de vital importància que la nostra gent estigui ben formada en aquest tema, per tal de poder donar l´atenció i assessorament necessari a les persones que pateixen aquestes afectacions. Per això, les darreres setmanes s´ha impartit un CURS DE FORMACIÓ SOBRE AL.LÈRGENS a les instal.lacions de CASA FIGOLS a Montmajor, destinat a tot el personal de la nostra empresa.

CELEBREM ELS 30 ANYS DE DISTRIB.GARCIA-MORENO

Els dies 29 i 30 d´octubre, EMBOTITS CASA FIGOLS, hem tingut el plaer de poder exposar els nostres productes a la convenció del 30 ANIVERSARI DE DISTRIBUCIONS GARCIA-MORENO d´ Alcanar (Tarragona), celebrat a les fantàstiques instal.lacions de l´Hotel Restaurant La Boella (Tarragona).

Les presentacions dels productes artesans i gourmet, s´han realitzat ens unes fantàstiques estances plenes d´història i de bellesa arquitectònica,  on participàvem productors del sector dels formatges,  foies, embotits, pernils, marinats, vins i caves.

IMG-20171030-WA0014 IMG-20171030-WA0021

IMG-20171030-WA0020 IMG-20171030-WA0017

Moltes felicitats a l´equip de professionals de  DISTRIBUCIONS GARCIA-MORENO, i per molts anys més!!!!

 

EMBOTITS CASA FIGOLS A FIRÀPAT-2017

Els dies 20,21 i 22 d´octubre 2017,  EMBOTITS CASA FIGOLS,  ha estat present a la FIRA ÀPAT, al Recinte Cúpula Events del Centre comercial Les Arenes de Barcelona.

FIRA ÀPAT és una fira profesional dels aliments produits a Catalunya, on productors i elaboradors poden presentar cada any els seus productes a botigues, restaurants, hotels, vinoteques, distribuïdors i consumidors finals.

Va ser la nostra primera vegada com a expositors en aquesta Fira, i l´experiència ha estat molt positiva.

Per més informació:  www.fira-apat.cat

IMG-20171023-WA0004IMG-20171023-WA0000