historia2Història

La de Casa Fígols és la història
d’una família compromesa.

Compromesa amb el territori, perquè sempre ha mantingut l’aposta de treballar des del petit poble de Montmajor (Berguedà), donar vida als productors de l’entorn i feina als seus veïns. Compromesa amb la qualitat, perquè des de bon començament ha vetllat per donar un producte i un servei excel·lents per molt que això comporti, a curt termini, algunes renúncies en el negoci. Una família compromesa amb la tradició, la d’una elaboració artesanal cuidadosa amb cadascun dels detalls que, sumats, converteixen el de Casa Fígols en un embotit autèntic, amb el sabor i l’aroma de sempre.

Joan Fígols, avi de l’actual propietari,

juntament amb la seva muller Queralt Planas, va posar en marxa un primer negoci familiar, una botiga multiproducte que inicialment complia la missió d’oferir un bon servei als veïns de Montmajor i cases aïllades dels voltants. En aquell moment, es venien productes de la matança que la família celebrava setmanalment, i de l’èxit de la iniciativa en va sorgir la idea d’orientar el negoci cap aquí.

Llegeix més »

Corria l’any 1959 quan Casa Fígols
va entrar de ple en el sector de l’embotit,

sempre seguint incondicionalment el mètode tradicional, de forma completament artesanal. Va jugar-hi un paper cabdal el mercat setmanal dels dimecres a Montmajor, que ales aleshores era el punt on els productors de la zona fixaven els preus del bestiar viu. L’afluència de públic era molt important, i va donar una forta empenta a la venda de Casa Fígols.

La segona generació,
amb Joan Fígols fill i la seva esposa Rosa Casas

va continuar elaborant productes del porc, amb tant encert que la seva fama de bons embotits es va fer extensiva pel Berguedà i les comarques veïnes. Van ampliar i consolidar la comercialització a la botiga de Montmajor i van començar a vendre a petits establiments de la comarca, fet que va comportar la incorporació dels seus tres fills: Concepció, Queralt i Joan Fígols.

Va ser amb la incorporació
del nét del fundador, també Joan Fígols,

quan la marca va començar a expandir-se de forma més considerable, sempre respectant la qualitat i les característiques dels productes elaborats fins al moment. L’any 1993, Casa Fígols va constituir una societat limitada, i el 1994 va ampliar les instal·lacions de Montmajor per poder donar un nou impuls a la producció.

Joan Fígols i la seva esposa, Marta Comellas,

van ser els artífex d’un creixement en establiments propis que ha donat molta visibilitat a la marca. La primera botiga va ser al Prat de Llobregat, l’any 1994. Més endavant van arribar els establiments de Barcelona (1997) i la renovació de la botiga històrica de Montmajor. L’any 2005, Casa Fígols va obrir a Berga, i el 2007 a Avià. Finalment, des de 2011 és present al mercat de la Boqueria (Barcelona).

En paral·lel al creixement en establiments propis,

Casa Fígols ha expandit el seu producte per tot Catalunya i diferents punts de l’Estat, fonamentalment a carnisseries i cansaladeries però també a restaurants i botigues de productes gourmet. Avui, més de 300 establiments confien en els productes de Casa Fígols, que ja no només són embotits sinó també elaborats i plats preparats, tots amb la mateixa filosofia: elaborat com sempre, però millor que mai.